1 iul. 2008

Tu cum hotarasti?

Pe zi ce trece imi dau seama tot mai mult cat de repede se pot schimba lucrurile...cum iti poate lua o intorsatura viata si sa te mute la 180 d egrade fata de cum erai acum poate mai putin de 5 minute....si totusi, toate se datoreaza hotararilor pe care le luam, pe cont propriu, sau nu chiar.
Cum e mai bine?Sa hotarasc singur, fara sa cer parerea celor din jur, sau ... fara sa iau in seama ce spun ei; sau sa las pe alii sa aleaga in locul meu?
Eu optez pentru prima, sunt majora, vaccinata,de ce sa aleaga altul in locul meu?Ca apoi, in caz ca ceva iese rau, sa ma dau cu capu de pereti, si sa spun 'Ia uite ma, mai bine faceam cum ma gandeam eu...'. Da, exista si riscul sa faci ca tine si sa iasa prost, dar macar atunci sti ca a fost decizia ta, ai gandit-o la momentul respectiv, ai analizat-o si asa ai crezut tu ca e mai bine, dar a fost decizia TA.nu a trebuit sa gandeasca altul pentru tine.
Precizez ca ma refer in mare parte la adulti, la, sa zicem, oameni maturi, care sunt in stare sa gandeasca pe cont propriu si care pot lua macar aceasta decizie singuri..hotarasc eu, sau las pe altul sa dcida ce e mai bine sau mai rau?
Tinand cont ca exista aproximativ acelas risc in ambele cazuri, de ce prefer totusi sa aleg singura?Din cateva motive simple si logice.
1: Decat sa regret ce a facut altul, mai bine sa regret ce am facut, sau nu...eu singura. exact ce zieam mai sus.
2: Cand vine vorba de anumite subiecte mai "sensibile" sa le zic asa, oricat de apropiata ti-ar fi persoana care ar alege in locul tau, oricat de mult te-ar iubi, si ti-ar dori binele, nu poate intelege exact ce simti, ce gandesti, nu poate sti ce e mai bine pentru tine,NIMENI, in afara de tine insuti.

Asta a fost parerea mea



Tu cum hotarasti?

4 Pareri:

Anonim spunea...

nu alege pers.daca alege pt tine e clar ca e vina ta.e vb sa asculti ceti spun cei din jur si asta te ajuta intrun fel.deoarece daca tu nu i asculti si totul e rau tot la ei te intorci.si faptu k alegi fara sa te gandesti la alti mai mult decat egist te face prost..dar nu are rost sa discut despre asta draga elena cu tine deoarece suntem de pareri diferite.dar in orice caz.ai ramas la fel.

Cristina spunea...

Avand in vedere ca ma cunosti, mi-ar fi placut sa stiu si cine esti....sa nu lasi anonim. Mersi de comentariu, in orice caz

Anonim spunea...

In mare parte ai un pic de dreptate..dar sa nu uitam ca cei mai trecuti prin viata(mai in virsta) nu te invata de rau de multe ori,si referitor la cea ce spune anonim sa sti ca are drptate cu EGOISMUL...pentru ca cei din jurul tau care iti vor binele mai ales parintii SUFERA daca tie iti merge rau ca asa ai gindit si ca nu ai vrut macar sa pui in balanta si vorbele lor.Nu poti o viata intreaga sa gindesti fara sa intrebi pe cineva si daca este bine sau rau cea ce vrei sa pui in aplicatie,doar ca sfat si tot este ceva indiferent de situatie.Asta iti spune un Om cit de cit cu CAPUL PE UMERI care are o experienta vasta si a mai capatat una acum de curind si isi da seama ca trebuia sa intrebe si sa ceara pareri si la altii...deci...TREBUIE SA ITI DEA DE GANDIT.BAFTA IN CONTINUARE SI MULT SUCCES

Anonim spunea...

Mami nu cred ca are vreo legatura cu egoismul... si nu cred ca te intereseaza pe tine ca esti egoista sau altceva de genul acesta. Mai degraba are legatura cu faptul ca intotdeauna trebuie sa te uiti si prin ochii unui "outsider" ca sa vezi intreg tabloul, nu doar particele. Nu trebuie sa lasi pe altcineva sa aleaga pentru tine... trebuie sa lasi alte persoane (de incredere) sa iti prezinte punctul lor de vedere, sa iti dea un sfat, pentru a-ti intregii tu imaginea. Daca le bagi sau nu inseama dupa aceea depinde doar de tine. Dar nu strica niciodata sa asculti un sfat. Parerea mea.